Păşeşte pe pământul egiptean pentru cele mai inedite experienţe!

În cazul în care te-ai decis să alegi Egipt pentru destinaţia ta de vacanţă, este foarte bine să ai în vedere câteva dintre cele mai faimoase atracţii turistice pe care trebuie neapărat să le vizitezi şi care te vor face cu siguranţă să vrei să te întorci de fiecare dată. De asemenea, este ideal să ai alături de tine un partener care să le cunoască pe toate și să se asigure că vei avea parte de o experiență de neuitat. În acest sens poți apela la Trip-Checker.

Lasă-te purtat de val în cele mai istorice locuri din Cairo

Atunci când spui Egipt, spui automat şi Cairo, faimoasa capitală care îmbină câte puţin din vremurile  de mult apuse şi din modernism. Acest oraş atrage numeroşi turişti în fiecare an datorită istoriei sale bogate şi a renumitelor piramide, bineînţeles. Aşadar începe cu o vizită la celebrul Platou Giza, unde se regăsesc cele trei piramide inconice: Kheops, considerată parte a celor şapte minuni ale lumii antice, Kefren şi Mikelinos, înscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Merită să admiri şi Marele Sfinx de la Giza, statuia gigantă cu corp de leu şi cap de om, care uimeşte prin arhitectura sa.

În continuare, pentru a putea vedea numeroasele relicve şi obiecte de artă antice, simbol al culturii egiptene, fă o vizită la Muzeul de egiptologie. 

Această clădire este construită în stil neo-clasic francez şi cucereşte prin arhitectura sa şi prin numeroasele minuni antice pe care le găzduieşte. Printre galeriile muzeului, una este dedicată şi lui Tut Ank Amon, de unde vei putea privi îndeaproape masca celebră de 11 kilograme de aur a faraonului antic, fiind un adevărat tezaur egiptean expus în vitrină şi păzit în permanenţă de agenţi de securitate, care nu te vor lăsa nici să faci fotografii în interior.

Iar pentru cei care vor să cunoască câte ceva despre religia egipteană, trebuie să viziteze Citadela, o fortificaţie ismalică medievală. Aici, turiştii vor găsi dealul Muqattan de unde se pot bucura de o privelişte impresionantă, Moscheea lui Muhammad Ali în care vor regăsi cei cinci stâlpi ai Islamului (care reprezintă obligaţiile rituale ale musulmanilor) şi alte structuri islamice care vor cuceri de-a dreptul prin istoria bogată şi poveştile ascunse.

Experimentează totodată agitaţia oraşului şi pune-te pe negociat în Marele Bazar Khan el-Khail, locul în care vei găsi absolut de toate, de la suveniruri, mobilă, carpete, condimente şi până la cele mai inedite bijuterii. Trăieşte câte puţin din spiritul egiptean şi printr-o plimbare pe Nil cu felucca, barca tradiţională cu motor, care îţi va oferi posibilitatea să admiri frumuseţea Nilului la asfinţit şi care te va purta de-a lungul fluviului timp de 3 ore pentru o experienţă de-a dreptul memorabilă.

 

Descoperă cele mai frumoase atracţii turistice din Luxor

În călătoria ta prin Egipt, nu rata nici vizitarea oraşului Luxor, care găzduieşte pe malul Nilului faimosul templu Karnak, dedicat zeului Amun în perioada Imperiului Nou. Aceste templu este cel mai mare loc de venerare construit vreodată, căruia merită să-i calci pragul. Tot în acest oraş, vei putea explora şi Valea Regilor cu mormintele Ramses X şi Ramses XI şi Tutankamun sau Valea Reginelor, unde au fost descoperite magnificele morminte, pline de comori ale faraonilor, cum ar fi templul lui Hatchepsut, femeia faraon care a condus 22 de ani. Tot în această zonă vei avea oportunitatea de a vedea şi Coloşii lui Memnon, acele statui gigantice din Egipt ale faraonului Amenhotep al III-lea, care se spune că în trecut le-ar fi cântat oamenilor.

Dacă ai fost măcar o dată în Egipt, ai putut observa că papirusul se vinde la orice colţ de stradă. Aceste hârtii pictate autentice trebuie neapărat să se află printre suvenirurile tale. Însă pentru a cumpăra un papirus original şi pentru a afla mai multe despre istoria acestuia, nu pierde ocazia de a vizita fabrica de papirus, unde vei avea de asemenea ocazia să vezi etapele de fabricaţie ale papirusului, de la materia primă până la desenul final pictat pe hârtie. Mai mult, bifează pe lista ta şi atelierele de prelucrare a alabastrului, pentru a trăi o experienţă unică egipteană până la capăt şi pentru a descoperi modul de prelucrare al acestui ghips alb cu vinişoare colorate, numit alabastru.

Daca vrei să descoperi și multe alte frumuseți ale Egiptului, atunci Trip-Checker este ghidul perfect pentru tine!

Comments

Lasă un răspuns