Atractii turistice de neratat in Turcia

Cele mai importante atracţii turistice pe care nu trebuie să le ratezi în vacanţa ta în Turcia!

 

Turcia este fără îndoială destinaţia de vacanţă preferată a unui număr cât mai mare de turişti care îşi plănuiesc un concediu în care să exploreze istoria fascinantă a unei ţări şi să admire cele mai inedite arhitecturi şi peisaje. Pentru ca experiența ta să fie una completă te poți baza pe Trip-Checker, ghidul tău de încredere!

 

Descoperă fabuloasa istorie şi cultură a Turciei

Dacă ajungi în Turcia, trebuie să ştii că tocmai ai ajuns în ţara cu consumul cel mai mare de ceai/locuitor. Aici, ceaiul a ajuns un simbol de rang naţional, în special cel negru, fiind nelipsit de la orice masă. Un alt simbol naţional al Turcei este si laleaua, turcii având o pasiune deosebită pentru aceasta, fiind floarea lor de suflet. De asemenea, este bine de ştiut că Turcia mai este recunoscută şi drept cel mai mare producător de alune, aproximativ 90% din producţie fiind cultivată în zona mediteraneană.

 

Cappadocia, un oraş plin de surprize

Probabil majoritatea oamenilor ştiu faptul că Cappadocia mai poartă şi denumirea de Ţara Cailor Frumoşi iar acest lucru se justifică dacă ne gândim la faptul că principala îndeletnicire din zonă de-a lungul timpului a fost creşterea cailor. Aşa că de ce să ratezi o plimbare cu caii prietenoşi din zonă?

Mai mult, nu poţi spune că ai fost în Turcia cu adevărat dacă nu ai făcut o plimbare cu balonul cu aer cald la răsărit în Cappadocia. Această experienţă îţi va oferi un peisaj suprarealist, care îţi va tăia respiraţia şi îţi oferi unul dintre cele mai frumoase răsărituri de soare din viaţa ta, alături de alte zeci de baloane colorate aflate în aer.

De asemenea, trebuie neapărat să vizitezi şi oraşele subterane săpate în stânci create în mileniul I î. Hr. de către primii creştini, în care poţi ajunge prin tunelele care coboară treptat în adâncimile pământului. Un prim exemplu în acest sens este cel mai mare şi complex oraş subteran din zonă alcătuit din şapte etaje, Derinkuyu. Acesta fascinează prin ingeniozitatea cu care a fost construit şi prin diversele încăperi care în trecut serveau drept grajd, bucătărie, cramă etc. De asemenea, şi oraşul subteran Kaymakli merită vizitat dacă vrei să te reîntorci în timp şi să înţelegi condiţiile în care trăiau, locuiau şi erau organizaţi oamenii din zonă în vremurile trecute.

Iar în cazul în care îţi doreşti să păşeşti în locul de provenienţă al dervișilor rotitori, acele personaje fascinante care prin dansul lor Sama reuşesc să creeze o îmbinare între mistic şi lumesc, nu rata o vizită în regiunea Konya.

Descoperă şi Muzeul Goreme aflat în aer liber, care a fost un important centru religios şi spiritual al Turciei şi care în prezent serveşte drept ansamblu monastic ce găzduieşte numeroase biserici şi locuinţe ale creştinilor săpate în piatră, fiind de asemenea înscris în Patrimoniul UNESCO. Tot în Turcia este bine de ştiut că s-a descoperit prima biserică creştină din toate timpurile.

Nu rata nici o plimbare în Instanbul, oraşul unic de pe două continente, Europa şi Asia, care va satisface până şi cel mai curios şi pretenţios turist.

Şi pentru o experienţă autentică turcească, nu trebuie să părăseşti Turcia până ce nu reuşeşti să descoperi şi cele mai deosebite produse din piele, covoare ţesute manual sau bijuterii turceşti. În această ţară se practică o adevărată artă a negoţului şi a negocierii, întrucât pentru turci negoţul este un mod tradiţional de a socializa şi de a interacţiona cu turiştii, aşa că nu te sfii să porţi negocieri dacă ajungi într-un bazar de-al lor.

Nu în ultimul rând, ca un ultim sfat de vacanţă, ţine cont că în Turcia eşti oaspete 3 zile iar din a patra zi trebuie să participi la treburile gospodăriei. Află mai multe secrete ale Turciei alături de Trip-Checker, ghidul pe care te poți baza!

Comments

Lasă un răspuns