Islanda – tărâmul de vis al scriitorilor locali și must-visit al oricărui turist

Vibrantul oraș Reykjavik, cea mai nordică capitală a lumii, locul numit “ golful aburilor”, are originile in anul 870 și îsi datorează existența lui Ingolfur Arnarson.

Trebuie să te pierzi pe străduțele din centrul vechi, cu casele viu colorate, să iei la pas coasta, să mergi prin port la o ciorbă delicioasă de lobster, ca mai apoi sa urci în turnul celei mai vizitate biserici – Hallgrimskirkya să admiri panorama orașului.

Baejarins Beztu pylsur, cel mai faimos stand de unde poți lua un hot dog, situat în inima portului din Reykjavik, este deschis din 1937. Printre celebritățile care au savurat aceste bunătăți se numără Biil Clinton sau James Hetfield de la Metallica.

Laguna albastră este spa-ul natural unde te poți bucura și răsfăța în apa de culoare turcoaz, bogată în dioxid de siliciu și sulf. Poți încerca diversele creme pentru corp, te poți bucura de apa termală cu temperaturi de până la 40 de grade, iar cu puțin noroc pe când savurezi un pahar cu șampanie, poți admira aurora boreală cu ale sale lumini feerice.

 

 

 

 

Golden Circle

Golden Circle este faimosul traseu din Islanda unde descoperi cele două fenomene naturale specifice zonei precum gheizerele și cascadele.

Cea mai faimoasă cascadă din Islanda este Gulfoss-numită de aur, oferă o deschidere deosebită a râului Hvita, care se varsă în trei trepte înainte de a se scurge în valea adâncă. Trip Checker a prins o zi în luna august în care a admirat curcubeul dublu printre picăturile mari de apă care o învăluiau.

Great Geysir Strokkur se află în zona geotermală a Islandei cu al său spectaculos parc, unde șuvoaie de apă fierbinte pornesc clocotind spre cer la fiecare zece minute. Regiunea gheizerelor a fost menționată documentar încă din 1294. Înălțimea unui șuvoi poate atinge chiar 70 de metri.

Vulcanul din craterul Kerio a generat lacul cu adâncime de 55 metri, fiind situat în zona Grimsnes, un alt loc pe care Trip Checker îl recomandă a fi vizitat, piatra vulcanică având culoarea roșie datoritâ prezenței hematitei.

 

Parcul national Thingvellir -metamorfoza naturii

Locul care marchează întălnirea plăcilor tectonice se află în Parcul Național Thingvellir, practic cele doua falii-cea americană și cea europeană taie insula de la nord la sud. Aici veți descoperi cu Trip-checker cel mai vechi parlament al Islandei -Althingi înființat în anul 930, înscris pe lista monumentelor UNESCO.

Pentru cei pasionați de Game of Thrones, Trip checker vă invită să descoperiți locul unde geografia senzaționala a locului a dat cele mai uimitoare locații de filmare.

 

Laguna Jorkulsarlon – Regatul de Gheață

Cu iceberg-urile sale enorme care se desprind din Vatnajokull această minune naturală a Islandei este o priveliște pe care nu o poți rata in această excursie. Laguna produce o senzație de liniște incredibilă pe măsură ce gheața se deplasează în tăcere spre lac și se topește încet. Laguna acoperă 18 km pătrați și atinge mai mult de 248 metri în punctul său cel mai adânc.

Gheața în drumul ei spre mare, este aruncată puțin câte puțin pe uscat pe faimoasa plajă numită “ Diamond Beach”, chiar pe nisipul negru vulcanic desenând împreună un contrast puternic. Aceasta minunată priveliște este locul favorit de fotografi și iubitori de natură, iar cei fascinați de viața sălbatică vor avea ocazia să vadă chiar și foci iubitoare de soare și de lenevit pe plajă.

 

Dyrholaey – loc de poveste

Aproape de cel mai sudic situat sat din Islanda – Vik se află Dyrholaey, o mică peninsulă unde se află paradisul păsărilor din zonă, deoarece în perioada de clocire a ouălelor accesul în zonă este limitat. Ceea ce îți taie respirația este arcul ce tronează în mare , cu deschiderea în partea inferioară, chiar Dyrholaey în traducere este “ dealul de pe insulă cu ușa găurită”.

Există un loc pe lume unde gheața se poate contopi cu focul, unde continente se apropie și apoi se despart, soarele dansează cu vântul, exotismul se vizitează cu austerul, pe scurt aceasta este Islanda, o țară pe care Trip Checker vă invită să o descoperiți împreună.

Comments

Lasă un răspuns