Află secretele Indiei alături de Trip Checker

India este fără doar şi poate una dintre cele mai inspirate alegeri atunci când vine vorba de destinaţia de vacanţă pe care merită să o explorezi cel puţin o dată în viaţă. Începând de la atracţiile sale turistice pline de farmec şi de istorie şi până la obiceiurile inedite din zonă, îţi garantăm că nu vei avea timp să te plictiseşti nicio clipă din moment ce păşeşti pe tărâmul indian.

Aventurează-te în vibranta atmosferă a oraşului Agra

Când spunem India, spunem automat Agra, unul dintre cele mai vechi şi frumoase oraşe din această destinaţie turistică, numit şi un veritabil simbol al culturii indiene, întrucât găzduieşte două dintre cele mai importante atracţii turistice din lume – Taj Mahal, respectiv Fortul Agra.

Taj Mahal. Nu poţi spune că ai călătorit în India dacă nu ai vizitat cel mai cunoscut mausoleu din lume, şi anume Taj Mahal (Coroana Palatului). Acesta este considerat parte din cele şapte minuni ale lumii moderne, motiv pentru care a fost inclus şi în patrimoniul UNESCO în anul 1983, drept ,,o bijuterie a artei musulmane din India şi una dintre capodoperele universal admirate ale patrimoniului mondial”.

Mai mult, monumentul mortuar Taj Mahal este văzut şi drept un simbol al dragostei trainice, eterne, şi asta datorită poveştii pe care o are, al cărei protagonist este împăratul Shah Jahan. Acesta, în anul 1632, a decis să îi demonstreze soţiei sale, Mumtaz Mahal, dragostea infinită pe care i-o poartă şi a decis să ridice în memoria acesteia un monument impunător. Arhitectura acestui obiectiv turistic este de-a dreptul impresionantă, întreaga construcţie fiind din marmură alb-fildeş şi pietre preţioase, care atrage privirile tuturor trecătorilor.

 

Fort Agra

 La mică distanţă faţă de Taj Mahal, se află o altă atracţie turistică emblematică inclusă în Patrimoniul Modial UNESCO, şi anume Fortul Agra, numit şi Fortul Roşu, datorită materialului folosit pentru construcţia sa: gresia roşie. Această cetate impozantă care a servit atât ca reşedinţă imperială, cât şi ca centru militar, datează din secolul al XVI-lea şi găzduieşte diverse spaţii semnificative deschise vizitatorilor, printre care se numără şi Moti Masjid (o moschee dată spre folosinţă membrilor curţii roiale), Nagina Masjid (o moschee destinată exclusiv pentru femeile de la curte) sau Diwan-i-Khas (holul unde se primeau personalităţi, regi şi demnitari).

 

Din moment ce te afli în zonă, la Amer Fort, merită să te bucuri şi de o plimbare cu elefanţii. Atenţie însă, ai posibilitatea de a face asta doar în intervalul orar 08-11 dimineaţa, deoarece după ce se încălzeşte foarte tare afară, elefanţii nu mai sunt scoşi la muncă.

Explorează celebrul oraş Jaipur

Dacă vrei să îţi încânţi privirea cu cele mai splendide clădiri din cărămidă roşie, cutreieră străduţele oraşului Jaipur, numit şi ,,Oraşul Roz al Indiei”. Mai mult, pentru a avea parte de o experienţă de vacanţă completă, trebuie neapărat să faci aici şi o plimbare cu Tuk-Tuk-urile autentice pentru a cunoaşte împrejurimile, dar şi o vizită la Reşedinţa Regală a Maharajahul-ului Sawai Singh II, unde vei fi însoţit de către un ghid turistic, reprezentat de un membru din familia regală a Jaipurului. În cadrul acestui palat vei avea ocazia de a admira numeroase expoziţii de artizanate, dar şi uniforme militare sau obiecte care au aparţinut familiei regale.

Află cum se desfăşoară o nuntă din India

În cazul în care vrei să cunoşti cultura indiană prin prisma unui eveniment, află că nimic nu poate fi mai palpitant decât să asişti la o nuntă indiană, chiar la ea acasă. În acest sens, în ceea ce priveşte tradiţiile şi obiceiurile de nuntă din India, o experienţă trăită, nu citită, ne este astăzi relatată de către Alina de la Trip-Checker, ghidul turistic pe care ne putem baza oricând. Acesta ne oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care se desfăşoară o nuntă în India, după cum urmează:

  • de cele mai multe ori, căsătoria este aranjată şi este planificată în funcţie de datele de naştere ale mirilor, cu acceptul astrologilor.
  • la starea civilă se merge numai dacă mirii îşi doresc documente.
  • în cultura indiană, nunta ţine timp de 4 zile, şi începe cu petrecerea burlacilor şi a burlăciţelor, urmată de nuntă la care se onorează cu prezenţa, se serveşte mâncare indiană foarte variată, se bea apă, se socializează şi se pleacă. Nu se acceptă banii sau cadourile.
  • la nunta propriu-zisă nu sunt naşi, doar membrii familei poartă tăvi cu flori şi rostesc rugăciuni.
  • de abia după petrecere are loc ceremonia religioasă, care durează patru ore şi care se bazează pe jurămintele dintre miri şi pe schimbul de ghirlande de flori. De asemenea, tot în ceea ce priveşte această ceremonie, se face un templu în casa miresei iar persoana care oficializează căsătoria trebuie să fie cineva care cunoaşte foarte bine familiile mirilor şi limba sanscrită, alături de nişte martori, care au rolul de a binecuvânta anumite produse precum orez, flori etc.
  • mirele vine la casa miresei cu alai format din familie, călare pe un elefant sau pe un cal alb. Următoarea zi, mireasa merge la casa mirelui însoţită de un bărbat din familia ei.
  • în ceea ce priveşte îmbrăcămintea de nuntă, mirele poartă o ţinută albă iar mireasa o ţinută roşie.

Pentru o excursie în India de neuitat, Trip-Checker este alături de tine şi este gata să îţi destăinuie cele mai ascunse secrete ale tărâmului indian şi să te ajute să descoperi multe alte frumuseţi pe care le găzduieşte această fascinanta ţară din sudul Asiei.

 

Comments

Grecu Valentin
28 februarie 2022
Ce preturi aveti pt India?
Alina
7 martie 2022
Buna ziua, Ofertele pentru India sunt variate in functie de ce anume se viziteaza, cand si ce tip de activitate doriti acolo.

Lasă un răspuns