Vietnam – o ţară contrastantă plină de surprize la orice pas

 Atunci când vine vorba despre destinaţiile de vacanţă din sud-estul Asiei, Vietnam continuă să se afle în topul preferinţelor unui număr cât mai mare de turişti din toate colţurile lumii, care îşi doresc să experimenteze ceva nou şi să se aventureze în cele mai emblematice oraşe de pe tărâm vietnamez. Află mai multe secrete despre Vietnam şi despre atracţiile pe care le găzduieşte alături de Trip-Checker, ghidul turistic pe care te poţi baza întotdeauna pentru călătoriile tale!

De ce merită să vizitezi Vietnam

Vietnamul este fără doar şi poate o ţară care are ce oferi vizitatorilor săi, indiferent de gusturi. Începând de la istoria sa fascinantă şi peisajele încântătoare şi până la atmosfera vibrantă şi ospitalitatea remarcabilă a localnicilor, aici vei avea parte de un amalgam de trăiri şi de senzaţii autentice şi te vei simţi ca într-un spaţiu desprins parcă din poveste, de unde nu îţi vei dori să pleci foarte curând.

Oraşul Hanoi. Capitală a Vietnamului şi al doilea cel mai mare oraş ca mărime al ţării, Hanoi este locul ideal pentru turiştii de toate vârstele. Aici vei avea ocazia să cutreieri cele mai interesante străduţe, să admiri cele mai impozante clădiri, temple şi muzee şi să pui în practică arta negocierii printr-o vizită incitantă la Hanoi Night Market. Această piaţă de noapte animată care se deschide în week-end este locul unde vei întâlni zeci de comercianţi locali, gata să îţi vândă o gamă diversificată de produse, începând de la suveniruri sau haine şi până la genţi sau mâncare.

 

De asemenea, în oraşul Hanoi poţi fi surprins şi de lipsa de maşini şi numărul redus de semafoare, comparativ cu traficul din România spre exemplu. Aici în schimb, oamenii din zonă circulă foarte mult cu scutere, acestea fiind principalul mijloc de transport al vietnamezilor. Chiar şi în acest caz, traficul se poate dovedi de-a dreptul infernal iar din moment ce te afli în această regiune, este important să acorzi o atenţie sporită la traversarea străzilor.

Mai mult, în Hanoi vei putea admira şi trenurile care trec prin mijlocul oraşului, la doar câţiva centimetri de uşile locuinţelor, vei putea încerca preparatele tradiţionale aşa cum este supa de tăiţei tradiţională PHO şi vei putea descoperi străzi care sunt denumite după ceea ce se vinde acolo, câteva exemple în acest sens fiind Hang Ma (strada cu oferte de hârtie) sau Hang Gai (strada cu mătase şi picturi).

Ha Long. Numit şi locul unde au coborât dragonii, acest golf din Vietnam cuprinde aproximativ 1600 de insule stâncoase şi de pământ, majoritatea dintre ele sub formă de stâlpi de calcar. Aici vei putea vizita Cat Ba, cea mai mare insulă, care se remarcă prin nisipul foarte fin şi prin agitaţia creată de mulţimea de maimuţe care se zbat pentru un fruct. De asemenea, te vei putea aventura într-o plimbare cu abarcaţiuni sau cu caiacul şi vei putea păşi în ferma de perle, pentru a afla cum se nasc acestea şi cum cresc în 12 ani. Ha Long este o locaţie perfectă şi pentru a învăţa cum se prepară anumite specialităţi culinare locale, aşa cum sunt pacheţelele de primăvară, pe care cu siguranţă nu vrei să le ratezi.

 

Da Nang. O călătorie în Vietnam nu poate fi completă fără Dragon Bridge, cel mai lung pod din ţară care măsoară 666 metri şi care oferă un adevărat spectacol de lumini, apă şi foc vizitatorilor săi, dar nici fără construcţia arhitecturală modernă Golden Bridge din complexul de divertisment Ba Na Hills, transformat într-un parc de distracţii imens, unde accesul se face cu telecabina.

 

 

Me Kong River. Experienţa vietnameză îţi oferă şansa de a descoperi şi unul dintre cele mai lungi râuri din lume, Me Kong River, care străbate 6 ţări. Totodată, delta Me Kong este vizitabilă datorită bărcilor

 tradiţionale sau podurilor din bambus care poartă denumirea de ,,cau khi”. Nu în ultimul rând, aici se află şi pieţele plutitoare de fructe, de-a dreptul magnifice, pline de ananaşi, banane şi pepeni. Dar nu numai!

 

 

 

 

 

Cu Chi.

 Pentru o perspectivă de ansamblu asupra vieţii subterane a soldaţilor vietnamezi din anul 1948, merită să explorezi cei 120 km de tuneluri subterane Cu Chi din timpul Războiul din Vietnam, dispuse pe 3 nivele şi dotate cu sală de mese, ateliere de confecţionat capcane şi depozit de mâncare şi muniţie. Mai mult, există aici şi un poligon unde vei putea trage cu mitraliere MK-16 sau AK-47 sub supraveghere, pentru senzaţii de neuitat.

 

Saigon. Cunoscut şi sub denumirea de Ho Chi Minh, după numele conducătorului, acest oraş cosmopolit găzduieşte unul dintre cele mai impresionante muzee din lume, şi anume muzeul Heineken aflat la etajul 49 al clădirii înconjurate de sticlă şi oţel, Bitexo Financial Tower, care este considerată un simbol al frumuseţii şi dezvoltării economiei ritmate a oraşului Saigon. Turnul Financiar Bitexo oferă de asemenea un sky view unic, de la etajul 65, care îţi va rămâne mult timp întipărit în minte.

 

Dacă Vietnamul v-a cucerit nu ezitați să veniți cu Trip-Checker într-o excursie de vis.

 

Comments

Lasă un răspuns