Surprinde-ţi copilul cu o excursie în cele mai frumoase locaţii din ţară
Muzeul aviatiei din Traian Vuia

Ce poate fi mai frumos pentru un copil decât să călătorească şi să descopere cele mai spectaculoase şi mai atractive locuri pe care le găzduieşte ţara noastră?

În acest sens, Trip-checker, ghidul tău turistic pe care te poţi baza, îţi propune astăzi un traseu în care cei mici vor avea ocazia de a vizita cele mai emblematice obiective turistice din România şi de a se aventura în diverse activităţi interactive, pentru o călătorie de neuitat.

Traian Vuia – Margina – Sinteşti – Groşi – Dumbrava

Traian Vuia. Călătoria în comuna Traian Vuia, judeţul Timiş, poate începe printr-o vizită la muzeul dedicat marelui inventator Traian Vuia, al cărui nume îl poartă. Această construcţie a fost inaugurată pe data de 25 aprilie 2012 şi găzduieşte un număr mare de exponate, documente, fotografii şi machete, în faţa  cărora cu siguranţă copii nu vor rămâne indiferenţi, fiind o ocazie ideală pentru aceştia de a afla mai multe despre viaţa pionierului aviaţiei româneşti şi mondiale.

Muzeul aviatiei din Traian Vuia

 

Tot pentru cunoaştere şi dezvoltare, nu trebuie să rataţi o vizită la serele sau la stupinele din acest loc.

Mai mult, pentru câteva momente de relaxare pe deplin, nu este o idee rea nici să faceţi  nişte plimbări cu bicicletele  sau cu carul tras de cai pe traseele din zonă, sau chiar o vizită la stâna de oi, pentru o experienţă de-a dreptul autentică.

 

Sinteşti. Aici veţi avea şansa de a descoperi istoria locului sedimentată în exponatele Muzeului Satului, care găzduieşte peste 100 de exponate, printre care

piese de mobilier, unelte de lucru din gospodăria ţărănească de odinioară, costume populare sau instrumente muzicale vechi.

Costume populare de la Muzeul Satului-SintestiGroşi. O vizită în acest sat din judeţul Timiş vă aduce mai aproape de casa în care a copilărit cosmonautul Dimitrie Prunariu, casă transformată în prezent în muzeu şi observator astronomic. Tot în localitatea Groşi, vă veţi putea bucura de o oază de linişte aparte, departe de agitaţia urbană.

Dumbrava. Aici, cei mici pot trece pragul atelierului de olărit şi panificaţie, unde îi aşteaptă numeroase figurine decorative şi obiecte unicat pentru copii şi unde pot deprinde arta modelajului, fiind implicaţi în diverse activităţi creative, distractive şi pline de satisfacţii.

Mailat. Ce poate fi mai relaxant decât o vizită la câmpul de lavandă Lavandair, din Mailat, judeţul Arad?

Aici, împreună cu cei mici, veţi putea culege lavandă proaspătă, veţi putea face şedinţe foto sau veţi putea cumpăra diverse produse realizate din această plantă

miraculoasă. Mai mult, puteţi participa şi la un worshop de preparare a uleiului din lavandă, pentru a afla mai multe despre proprietăţile pe care le are

această plantă şi despre beneficiile uleiului esenţial din lavandă.

Cascada Şopot. Aceasta se află la marginea satului Poieni, sat foarte popular în special în rândul celor care şi-au petrecut verile în tabăra de la Poieni Strâmbu. Chiar de la această tabără porneşte şi întreg traseul către Cascada Şopot, traseu uşor ce şerpuieşte prin sălbăticia pădurii. Din moment ce ajungi la destinaţie, vei putea admira cascada în toată splendoarea sa, bucurându-te de natură, aceasta fiind situată chiar în inima munţilor Poiana Ruscă, singurii munţi de altfel din Timiş.

Hunedoara. Odată ajunşi în judeţul Hunedoara, călătoria poate continua cu o lecţie de istorie valoroasă prin intermediul unei vizite la Castelul Corvinilor, 

considerat cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei. Legenda spune că în acest castel ar fi fost întemniţat Vlad Ţepeş, celebrul prinţ valah.

Tot în Hunedoara puteţi trăi adrenalina la cote maxime şi puteţi prinde aripi printr- un zbor cu parapanta la Clopotiva, care vă va oferi şansa de  a admira de la înălţime peisajul spectaculos al Ţării Haţegului, alături bineînţeles de instructorii de  zbor autorizaţi, sau vă puteţi aventura  într-o drumeţie, pentru a cunoaşte împrejurimile.

Cheile Nerei. Acestea sunt cele mai lungi chei sălbatice din ţară, având 28 km cu pereţi abrupţi, formaţi din roci calcaroase, ce se înalţă până la 200 m înălţime, lacuri şi canioane, peşteri şi cascade impresionante, însoţite de o potecă turisică, marcată cu bandă roşie. La începutul verii, în această locaţie se poate face

rafting, ceea ce înseamnă o experienţă de neratat dacă vii aici.

Alege Trip-Checker şi beneficiezi de suport permanent pe toată durata excursiilor şi asistenţă turistică de specialitate.

 

 

 

 

 

Comments

Lasă un răspuns